Selecteer een pagina

De huidige line up

Fortin Ethiopia

    

Onze Fortin Ethiopie heeft een mooie stevige body. Smaak tonen van rode wijn, chocolade & hazelnoten.

Cloudpicker Kenya

    

Vers fruit, medium tonen van thee in de afdronk

Cloudpicker Peru

   

Een heerlijke, licht gebrande koffie met juist wat sterkere smaken van chocolade & butterscotch.

Cloudpicker Ethiopie

Alles wat je verwacht bij een top-klasse, natural Ethiopië. Licht, zoet en fruitig. Perfect voor zowel espresso als filter!

Cloudpicker China

   

China, een bijzonder koffieland. Een koffie die zich niet goed laat omschrijven, proeven is een must. Zoetig, met veel rood fruit.

Onze zoektocht naar de beste bonen

Om ons doel te halen, staan wij bij Fortin in nauw contact met de beste koffie branderijen in zowel Nederland, als ver daar buiten. Al onze koffie moet voldoen aan strikte eisen om de kwaliteit en smaak te kunnen garanderen. Zo moet onze koffie altijd van ‘specialty’ kwaliteit zijn en willen wij de koffie slechts enkele dagen na branding al ontvangen. Door de versheid te garanderen, kunnen onze barista’s alle bedoelde smaak tonen uit de koffie extraheren, wat zorgt voor de ultieme smaak beleving.

Voordat een boon bij Fortin in de rotatie komt, gaat het door een proces waarbij al onze barista’s samen komen om de ideale recepten te vinden voor de boon. Zo gaan wij opzoek naar de beste temperatuur, dosering & doorloop tijden. Pas zodra wij voor al onze zetmethode’s een recept hebben, gaan wij de koffie serveren. Zo garanderen wij een ultieme koffie. Elke keer weer. Wij delen graag onze recepten met alle koffie liefhebbers die Fortin rijk is. Zo krijg je bij al je koffie’s een recept kaartje. Op dit kaartje noteert de barista, tot in detail het recept wat gevolgd is tijdens de bereiding. 

Wij vieren creativiteit. Bij zowel de boeren als bij de getalenteerde branders. Wij staan altijd open voor nieuwe technieken en bijzondere smaken. Naast onze vaste Ethiopië, wisselen wij op onze andere molens altijd van zowel brander als koffie boon. Zo kunnen wij altijd verassen met nieuwe bonen.

 

Specialty cofFee

Bij Fortin gebruiken wij uitsluiten koffie uit het ‘specialty’ segment. Specialty coffee is een term die slaat op de hoogst haalbare kwaliteit in koffie. Bij deze gradatie is het belangrijk dat elke schakel in de keten helemaal klopt en optimaal presteert. Wereldwijd is het geaccepteerd dat koffie in het Specialty segment valt, zodra het een ‘cupping’ score van 80+ heeft behaald. Fortin hanteert hiervoor echter een score van minimaal 85+. Ook is er een eis aan het aantal ‘defecte’ koffie bonen in een hoeveelheid van 350 gram koffie. Dit aantal mag maximaal 5 boontjes bedragen. Om aan deze eis te voldoen, is het dus noodzakelijk om de koffie compleet met de hand te plukken. In het algemeen komt de koffie uit de ‘coffee belt’ Deze liggen tussen de tropische lijn ‘cancer’ en ‘Capricorn’. Door het extreem gunstige klimaat in deze regio, is het mogelijk om hier de extreem moeilijk groeiende koffie varieties te groeien die nodig zijn voor Specialty koffie. 

 

Wees welkom

Bekijk de individuele pagina's van onze locatie's voor openingstijden en eventuele bijzonderheden. We zijn 7 dagen per week open, dus er is altijd tijd voor koffie.

Reserveren is niet mogelijk.

Op weekend dagen hebben wij een geen laptop beleid.

Helaas zijn er geen (baby) verschoon faciliteiten bij beide locaties.

Phone

073 234 0120

Onze passie ligt bij het maken van koffie en het bieden van top service. Dit telefoon nummer staat direct in verbinding met de koffiebar, hierdoor zijn we vaak slecht bereikbaar. Stuur naar dit nummer een Whatsapp bericht, en we komen spoedig op het bericht terug.

Address

Ridderstraat 6
5211KA, ‘s-Hertogenbosch

Visstraat 19
5211DM, 's-Hertogenbosch