De huidige line up
Onze zoektocht naar de beste bonen
Om ons doel te halen, staan wij bij Fortin in nauw contact met de beste koffie branderijen in zowel Nederland, als ver daar buiten. Al onze koffie moet voldoen aan strikte eisen om de kwaliteit en smaak te kunnen garanderen. Zo moet onze koffie altijd van ‘specialty’ kwaliteit zijn en willen wij de koffie slechts enkele dagen na branding al ontvangen. Door de versheid te garanderen, kunnen onze barista’s alle bedoelde smaak tonen uit de koffie extraheren, wat zorgt voor de ultieme smaak beleving.
Voordat een boon bij Fortin in de rotatie komt, gaat het door een proces waarbij al onze barista’s samen komen om de ideale recepten te vinden voor de boon. Zo gaan wij opzoek naar de beste temperatuur, dosering & doorloop tijden. Pas zodra wij voor al onze zetmethode’s een recept hebben, gaan wij de koffie serveren. Zo garanderen wij een ultieme koffie. Elke keer weer. Wij delen graag onze recepten met alle koffie liefhebbers die Fortin rijk is. Zo krijg je bij al je koffie’s een recept kaartje. Op dit kaartje noteert de barista, tot in detail het recept wat gevolgd is tijdens de bereiding.
Wij vieren creativiteit. Bij zowel de boeren als bij de getalenteerde branders. Wij staan altijd open voor nieuwe technieken en bijzondere smaken. Naast onze vaste Ethiopië, wisselen wij op onze andere molens altijd van zowel brander als koffie boon. Zo kunnen wij altijd verassen met nieuwe bonen.
Specialty cofFee
Bij Fortin gebruiken wij uitsluiten koffie uit het ‘specialty’ segment. Specialty coffee is een term die slaat op de hoogst haalbare kwaliteit in koffie. Bij deze gradatie is het belangrijk dat elke schakel in de keten helemaal klopt en optimaal presteert. Wereldwijd is het geaccepteerd dat koffie in het Specialty segment valt, zodra het een ‘cupping’ score van 80+ heeft behaald. Fortin hanteert hiervoor echter een score van minimaal 85+. Ook is er een eis aan het aantal ‘defecte’ koffie bonen in een hoeveelheid van 350 gram koffie. Dit aantal mag maximaal 5 boontjes bedragen. Om aan deze eis te voldoen, is het dus noodzakelijk om de koffie compleet met de hand te plukken. In het algemeen komt de koffie uit de ‘coffee belt’ Deze liggen tussen de tropische lijn ‘cancer’ en ‘Capricorn’. Door het extreem gunstige klimaat in deze regio, is het mogelijk om hier de extreem moeilijk groeiende koffie varieties te groeien die nodig zijn voor Specialty koffie.
Wees welkom
Bekijk de individuele pagina's van onze locatie's voor openingstijden en eventuele bijzonderheden. We zijn 7 dagen per week open, dus er is altijd tijd voor koffie.
Reserveren is niet mogelijk.
Op weekend dagen hebben wij een geen laptop beleid.
Helaas zijn er geen (baby) verschoon faciliteiten bij beide locaties.
Fortin is enkel per mail bereikbaar. Telefonisch zijn wij niet bereikbaar vanwege drukte. Stuur ons een mail en we komen er zo spoedig mogelijk op terug.
Address
Ridderstraat 6
5211KA, ‘s-Hertogenbosch
Visstraat 19
5211DM, 's-Hertogenbosch