Selecteer een pagina

Fortin visstraat

Koffiebar Fortin – Visstraat
Visstraat 19
5211DM, ‘s-Hertogenbosch

Laptops zijn in het weekend niet toegestaan.

Openingstijden

Maandag – gesloten
Dinsdag – 07:30 – 18:00
Woensdag – 07:30 – 18:00
Donderdag – 07:30 – 18:00
Vrijdag – 07:30 – 18:00
Zaterdag – 07:30 – 18:00
Zondag – 09:00 – 17:00

 

 

Specialty cofFee @ Visstraat

 

Wees welkom bij onze nieuwe vestiging. Fortin aan de Visstraat in Den Bosch. Een iconische straat, die voor menig bezoeker vaak als eerste straat wordt gezien waar ze doorheen komen. In deze straat zijn wij verliefd geworden op een mooi, idilisch pandje uit 1375. In dit oude pand met hoge plafonds openen wij vanaf het begin van 2024 onze nieuwe, 2e vestiging om Den Bosch nog meer te laten genieten van onze specialty koffie. We hebben 19 zit plaatsen en bieden alle mogelijkheden voor to-go koffie. Hopelijk zien we je snel en wordt je net als ons, verliefd op deze locatie. 

Bij Fortin gebruiken wij uitsluiten koffie uit het ‘specialty’ segment. Specialty coffee is een term die slaat op de hoogst haalbare kwaliteit in koffie. Bij deze gradatie is het belangrijk dat elke schakel in de keten helemaal klopt en optimaal presteert. Wereldwijd is het geaccepteerd dat koffie in het Specialty segment valt, zodra het een ‘cupping’ score van 80+ heeft behaald. Fortin hanteert hiervoor echter een score van minimaal 85+. Ook is er een eis aan het aantal ‘defecte’ koffie bonen in een hoeveelheid van 350 gram koffie. Dit aantal mag maximaal 5 boontjes bedragen. Om aan deze eis te voldoen, is het dus noodzakelijk om de koffie compleet met de hand te plukken. In het algemeen komt de koffie uit de ‘coffee belt’ Deze liggen tussen de tropische lijn ‘cancer’ en ‘Capricorn’. Door het extreem gunstige klimaat in deze regio, is het mogelijk om hier de extreem moeilijk groeiende koffie varieties te groeien die nodig zijn voor Specialty koffie. 

 

Wees welkom

Bekijk de individuele pagina's van onze locatie's voor openingstijden en eventuele bijzonderheden. We zijn 7 dagen per week open, dus er is altijd tijd voor koffie.

Reserveren is niet mogelijk.

Op weekend dagen hebben wij een geen laptop beleid.

Helaas zijn er geen (baby) verschoon faciliteiten bij beide locaties.

Contact

Phone

073 234 0120

Onze passie ligt bij het maken van koffie en het bieden van top service. Dit telefoon nummer staat direct in verbinding met de koffiebar, hierdoor zijn we vaak slecht bereikbaar. Stuur naar dit nummer een Whatsapp bericht, en we komen spoedig op het bericht terug.

Address

Ridderstraat 6
5211KA, ‘s-Hertogenbosch

Visstraat 19
5211DM, 's-Hertogenbosch